Håndbold

Info

Håndbold er en holdsport, hvor to hold bestående af 7 spillere, prøver at score, ved at kaste bolden ind i modstanderens mål. Sporten spilles på en rektangulær bane, med det mål i hver ende. En kamp varer 2x30 minutter. Det hold med flest mål efter de 2x30 minutter har vundet.

De 7 spillere får inden de kommer på banen tildelt en plads som målmand, back, fløj, playmaker eller streg. På banen er der en streg, en målmand, to back spillere og to fløj spillere og en playmaker ad gangen. Målvogterens opgave er at beskytte målet, og målvogteren er den eneste, der må røre bolden med fødderne, dette dog kun i målfeltet. De 6 markspilleres opgave er at forsvare holdets mål og score i modstandernes mål.